2012. augusztus 9., csütörtök

Szeder lekvár nádcukorral

Első lekvárkészítésemet szigorúan dokumentáltam, egyrészt, hogy legközelebb már tudjam és ne felejtsek ki semmit, másrészt mert annyira büszke vagyok magamra.

Jöjjön a recept és a képek:

1kg szederhez, 10dkg nádcukor és 1 zacsi 3:1   dzsemfix.



A Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1 különösen cukortakarékos, melynél a gyümölcs mennyisége kb. háromszorosa a cukorénak: 1250 g gyümölcs mellé csupán 350 g cukor szükséges. Ezáltal a könnyű lekvárok különösen magas gyümölcstartalmúak lesznek.

http://www.befozok.hu/termekek/detail/gelfix_super/index.html

A következőket csináltam:

1. Többször átmostam a gyümölcsöt



2. Felraktam főzni




3. Lepaszíroztam





Guszta mi? :D :D

4. Visszatettem főzni, beleraktam a cukrot és a dzsemfixet is


5. Üvegekbe öntöttem. A tetejüket úgy zártam le, hogy először balra csavartam a kupakot, hogy mindenhol jól illeszkedjen, utána jobbra jó erősen. Majd fejre állítottam, hogy levegő kimenjen az üvegből.


6. Cifráztam egy kicsit az üveget, mert így még gusztább. :) Ennyi lett 2,3 kg paszírozott szederből.


Hát tényleg büszke vagyok magamra! Nemcsak szép, de finom is!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése