Jöjjön a recept és a képek:
1kg szederhez, 10dkg nádcukor és 1 zacsi 3:1 dzsemfix.
A Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1 különösen cukortakarékos, melynél a gyümölcs mennyisége kb. háromszorosa a cukorénak: 1250 g gyümölcs mellé csupán 350 g cukor szükséges. Ezáltal a könnyű lekvárok különösen magas gyümölcstartalmúak lesznek.
http://www.befozok.hu/termekek/detail/gelfix_super/index.html
A következőket csináltam:
1. Többször átmostam a gyümölcsöt
2. Felraktam főzni
3. Lepaszíroztam
4. Visszatettem főzni, beleraktam a cukrot és a dzsemfixet is
5. Üvegekbe öntöttem. A tetejüket úgy zártam le, hogy először balra csavartam a kupakot, hogy mindenhol jól illeszkedjen, utána jobbra jó erősen. Majd fejre állítottam, hogy levegő kimenjen az üvegből.
6. Cifráztam egy kicsit az üveget, mert így még gusztább. :) Ennyi lett 2,3 kg paszírozott szederből.
Hát tényleg büszke vagyok magamra! Nemcsak szép, de finom is!










Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése